Lån på dagen med BankID

Med dagens digitale løsninger har det blitt enklere og raskere å søke om lån. BankID har også gjort det tryggere, og åpnet for muligheten til å sende lånesøknader når og hvor som helst. Her kan du lære mer om BankID, alle fordelene og hvordan du kan få lån på dagen med BankID.

Hva er BankID?

BankID er en digital metode for å identifisere og legitimere seg. Metoden ble lansert i 2004, og er utviklet av banknæringen. BankID er den mest brukte digitale identifiseringsmetoden, med over fire millioner brukere. Den aksepteres av alle banker i Norge.

Systemet med BankID ble opprinnelig utviklet for innlogging i nettbanker og offentlige tjenester, slik som Skatteetaten. I dag kan du også bruke BankID hos flere private aktører, i tillegg til å signere kontrakter hos Altinn, legge inn bud på boliger og signere lånepapirer.

Det er mange fordeler med BankID. Du trenger ikke møte opp fysisk i banken, skrive ut og levere signerte papirer eller vente på postgang. En digital signering er like bindende som en fysisk signatur på papir, og ikke minst sikrere. Det er mye enklere å forfalske en signatur enn å hacke eller få tak i informasjon knyttet til BankID.

BankID på mobilen

Før måtte du ha med deg en liten databrikke for å kunne bruke BankID. Det trenger du heldigvis ikke i dag. BankID på mobilen har for lengst kommet for å bli, og brukes i dag gjennom en app på mobilen. Løsningen med kodeord sendt til mobilnummeret fases ut. Bytter du SIM-kort vil du ikke lenger ha tilgang til den gamle tjenesten, og må laste ned appen BankID.

Tips: Se også vår artikkel om SMS-lån på dagen.

Hvordan søke om lån på dagen med BankID?

Før BankID måtte du selv møte opp i banken, med alle nødvendige papirer og signerte avtaler. I dag kan du søke om lån på mobilen hjemme fra sofaen. Når du bruker BankID kan du også få svar i løpet av bare noen minutter.

Det er faktisk mulig å søke om og få innvilget lån på dagen med BankID.

Fremgangsmåte for søknad

  1. Finn den eller de bankene du ønsker å søke om lån hos. Du kan også søke om lån på dagen gjennom lånemeglere og låneportaler.
  2. Fyll inn etterspurt informasjon i søknadsskjema og godkjenn innhenting av informasjon fra Skatteetaten og Gjeldsregisteret med BankID.
  3. Send inn søknaden og vent på at banken gjør en kredittsjekk av deg. Dette tar normalt kun få minutter, da prosessen er heldigitalisert.
  4. Basert på din kredittsjekk vil du bli tilsendt et lånetilbud på e-post eller SMS, med link til et mer detaljert tilbud.

Signer låneavtaler digitalt med BankID

Før banken kan utbetale lånet må de kontrollere identiteten din og motta en juridisk bindende signatur. Identifikasjonskontrollen er et ledd i bekjempingen av hvitvasking av penger, mens signaturen kreves for at banken skal kunne tvangsinndrive pengene om du skulle misligholde lånet.

Både identifikasjonskontrollen og signeringen gjøres samtidig når du signerer med BankID. Når du har signert blir det automatisk registrert i bankens systemer, og alt som må gjøres er å verifisere og utbetale lånet.

Siden alt dette skjer digitalt kan hele prosessen med søknad og behandling av søknaden gjennomføres på bare noen få timer. Er du kjapp med signering kan du få pengene raskere utbetalt til din konto.

Utbetaling av lån på dagen

Selv om du skulle få innvilget lån på dagen med BankID, betyr ikke dette automatisk at lånet står på konto samme dag. Hvis du har søkt om og signert låneavtalen før klokken 12 kan lånet bli utbetalt samme dag. Men hvor raskt du har det på konto avhenger av hvor lang tid det tar å overføre fra en bank til en annen.

Normalt sett vil ikke lånet bli utbetalt før tidligst dagen etter at lånepapirene er signert. Har du søkt på lån på en fredag, vil lånet tidligst utbetales på mandag. Det finnes noen unntak, men hovedregelen er at lånet står på konto én til tre virkedager etter at det ble innvilget.

Søknad om lån uten BankID

Har du ikke BankID blir det automatisk mer utfordrende å søke om lån. Dette gjelder spesielt for forbrukslån, hvor majoriteten av tilbyderne er digitale banker uten fysiske filialer du kan besøke.

Det oppleves ikke bare som sikrere med elektronisk identifikasjon, men sparer også banken for merarbeid. Manuelt arbeid med papirer og kopier av identifikasjonspapirer betyr ekstra arbeid for bankens medarbeidere, og lenger behandlingstid for deg.

Har du ikke BankID anbefaler vi at du tar kontakt med din bank. De vil kunne hjelpe deg med å opprette BankID, og kan veilede i forbindelse med lånesøknader. Du kan ta kontakt med banken over telefon eller besøke en fysisk filial om dette finnes i nærheten av ditt bosted.

Tips: Les mer om BankID hos tek.no.

Oppsummering

  1. Digitale løsninger og BankID gjør det enklere og raskere å søke om lån.
  2. Du kan få svar på søknaden i løpet av bare få minutter.
  3. Fra søknaden er sendt til lånet kan utbetales tar det bare noen timer.
  4. Normalt vil lånet utbetales dagen etter at du signerte låneavtalen.
  5. Det tar mellom 1-3 virkedager fra lånet utbetales til det står på konto.
  6. BankID kan også brukes til å sende inn bud på bolig, signere offentlige kontrakter og gjennomføre kjøp på nett.