Lån 100 000 kr

Uforutsette utgifter dukker opp, det kan være alt fra en vaskemaskin som ryker til et tak som lekker. Har du behov for penger raskt inn på konto kan et forbrukslån på 100 000 kroner være løsningen. Her finner du mer informasjon om lån 100 000 kroner og hvordan du går frem for å finne det beste lånetilbudet.

Søk og sammenlign lån 100 000 kr

Forbrukslån på 100 000 kroner er ikke uvanlig, og de fleste bankene tilbyr forbrukslån på denne størrelsen. Det finnes mange forskjellige banker å velge mellom, og like mange lånetilbud å hente inn. Alle tilbudene vil komme med forskjellige vilkår, da bankene setter disse etter en individuell vurdering av søkeren.

Siden alle banker vurderer lånesøknader individuelt er det viktig å sende søknad om lån til flere banker. Du kan selv sende søknad til alle banker som tilbyr forbrukslån, eller du kan bruke en lånemegler. Å bruke en lånemegler er svært enkelt, uforpliktende og helt gratis.

Når du bruker en lånemegler sender du inn en søknad til flere banker samtidig. Du trenger ikke tenke på å sende inn søknad til flere aktører, megleren gjør dette for deg. Alle lånetilbudene blir også samlet på samme sted, slik at du enkelt kan sammenligne lånetilbudene før du velger og signerer.

Når du skal sammenligne lånetilbud er det viktig at du ikke fokuserer på rentene alene. Se på alle aspekter ved lånet, inkludert nedbetalingstid, månedlige og totale kostnader.

Det billigste lånetilbudet er det som har de laveste effektive rentene og laveste totale kostnader, men det beste lånetilbudet vil like fullt være det som passer inn i din økonomi.

Vilkår, betingelser og kostnader

Bankene setter vilkårene i henhold til kredittvurderingen av deg som lånekunde. Det betyr at du og naboen begge kan søke om det samme lånet hos den samme banken, men få vidt forskjellige vilkår.

Kredittvurderingen brukes for å vurdere om du er en sikker betaler, og hvilken risiko banken tar ved å låne deg penger. Har du god økonomi, med høy inntekt og lav gjeldsgrad, får du en positiv kredittscore og kan forvente å få bedre vilkår. Er du derimot i motsatt ende av skalaen vil du få dårligere vilkår.

Den nominelle og påfølgende effektive renten vil avgjøre hvor dyrt lån 100 000 kroner vil bli totalt sett. Har du bedre vilkår, vil du ikke bare få lavere totale kostnader, men kan også nedbetale lånet raskere siden det går mindre med til renter og gebyrer.

Hva kan man bruke et lån på 100 000 kr til?

Det er kun én betingelse knyttet til forbrukslån og formål, og det er at lånet ikke kan brukes som egenkapital ved boligkjøp. Utover dette kan du bruke lån 100 000 kr til det du selv måtte ønske. Det som er viktig å ha i bakhodet er at dette er et dyrt lån å ha, så det er ikke anbefalt å ta opp lån for å finansiere forbruk eller ferieturer.

Vi anbefaler å bruke forbrukslånet til noe som gir verdi. Det kan være kjøp av en rimelig bruktbil, kjøp av hytte eller campingvogn hvor forbrukslån er et rimeligere og bedre alternativ enn lån med sikkerhet. Eventuelt kan du bruke lånet til å pusse opp og renovere boligen slik at den stiger i verdi.

Har du flere smålån og kreditter vil refinansiering være et smart grep for økonomien. Du blir ikke gjeldfri med en gang, men får samlet alle utgiftene til lån på ett og samme sted. Det betyr mindre utgifter til renter og gebyrer, og mer til nedbetaling av gjeld. Ved å nedbetale mer hver måned vil du bli raskere gjeldfri, og totalt spare flere tusen kroner.

Tips: Se også lån 500 000.

Lån 100 000 kr med betalingsanmerkning

Har du aktive inkassosaker blir det vanskeligere å få innvilget lån, men noen banker kan innvilge lån på mindre beløp. Dette gjelder kun hvis lånet skal gå til nedbetaling av inkassokravene, og kravene ikke er oversendt namsmannen for videre innkreving.

Har kravet blitt oversendt inkasso får du betalingsanmerkning. Hvis du får en eller flere anmerkninger vil du ikke få tilbud om lån 100 000 kr eller noen andre lån. Dette er fordi bankene ser på det som for risikabelt å låne ut penger til personer med betalingsanmerkning. Personer med økonomiske problemer skal også være skjermet for å kunne ta opp mer lån som setter dem i en vanskeligere økonomisk situasjon.

Har du behov for å låne penger for å rydde opp i økonomien, og kan stille med sikkerhet i bolig, finnes det nisjebanker som kan hjelpe. Disse bankene har spesialisert seg på å gi lån til personer med vanskelig økonomi, men det er krav om at du kan stille med sikkerhet i fast eiendom.

Tips: Les mer om å låne penger her.

Oppsummering

  1. Forbrukslån på 100 000 kroner kan brukes slik man selv ønsker, utenom egenkapital.
  2. Det er anbefalt å tenke over egen økonomi før man søker om lån.
  3. Vurder behovet, og bruk lånet på noe som gir økt verdi.
  4. Sett opp et budsjett før du søker om lån, slik at du vet hvor mye du kan betale hver måned.
  5. Sjekk din kredittscore for å få en pekepinn på hvilke vilkår du kan forvente.
  6. Søk om lån fra flere tilbydere og sammenlign alle tilbudene.