Lån til verkstedregning

Det følger en del kostnader med det å ha bil. Billån og drivstoff er faste kostnader vi tar med i budsjettet, men også service, EU-kontroll og sporadiske turer til verkstedet følger med. Har du ikke satt av penger til dette kan en høy verkstedregning være nok til å tippe budsjettet.

Her kan du lese mer om lån til verkstedregning, og hvordan du kan gå frem for å ikke betale mer enn nødvendig.

Lån uten sikkerhet til verkstedregning

Et lån uten sikkerhet kan være et godt alternativ om noe uforutsett har skjedd med bilen din.

Er du vant til å bruke bilen i det daglige eller er avhengig av den for å få hverdagen til å gå rundt er ikke kollektivtransport det beste alternativet. Dersom noe uforutsett skjer med bilen og du mangler penger, kan et lån uten sikkerhet være en løsning. Dette gjelder spesielt om det er behov for større reparasjoner.

Verkstedet vil gi deg et prisoverslag før de går i gang med reparasjonene. Da vet du hvor mye det vil koste å få bilen på veien, og kan søke om lån.

For at lånet ikke skal bli unødvendig dyrt, er det viktig å unngå lang nedbetalingstid. Bruk også tid på å finne den banken som tilbyr de laveste rentene.

Sjekk dette før du drar på verksted

Det er mange grunner til hvorfor vi trenger å få bilen reparert. Slitasje på deler, en ulykke eller feil som ble oppdaget på EU kontrollen. Uansett årsak er det viktig å sjekke om dette er noe som dekkes av garanti eller forsikring. Skade som følge av en ulykke dekkes gjerne av forsikringen, men var det din feil må du dekke egenandelen. Denne kan være på 4 000 kroner eller 10 000 kroner, alt avhengig av din egen bilforsikring.

Har du en bil som er under fem år gammel har du ny bilforsikring som dekker de fleste skader. Unntaket her er selvforskyldte skader og slitasjeskader.

Har du kjøpt en bruktbil eldre enn dette har du seks måneders forsikring hos forhandler. Er bilen derimot kjøpt privat, og over fem år, har du ingen garanti.

Tips: Se også vår artikkel om billån uten sikkerhet: forbrukslånlavrente.com/billån-uten-sikkerhet/

Finn riktig verksted

Merkeverksteder er ofte mye dyrere enn tradisjonelle bilverksted. Sammenlign ulike verktsted før du bestemmer deg.

Prisene på reparasjon av bilen varierer ut ifra hvor store skadene er, hvor mange deler som må byttes, og hvilket verksted du velger. Merkeverksteder er for eksempel dyrere enn frittstående aktører.

Så før du setter bilen på verksted er det lurt å sammenligne de ulike verkstedene. Her har du en huskeliste slik at du unngår å betale mer enn nødvendig:

  • Be om prisoverslag fra ulike verksteder på den nødvendige reparasjonen.
  • Velg et verksted som er offentlig godkjent av Statens Vegvesen.
  • Vær tydelig på at det ikke skal gjøres mer arbeid enn avtalt uten å snakke med deg først.

Alternative lån til verkstedregning

Det finnes flere forskjellige lånetyper som kan benyttes som lån til verkstedregning.

Forbrukslån til verkstedregning

Forbrukslån er fleksibelt og kan brukes til det du måtte ha behov for, også verkstedregningen. Velger du å benytte deg av forbrukslån er det viktig å søke om lån fra flere aktører. Slik kan du oppnå de laveste rentene og få et rimeligere lånetilbud.

Den laveste effektive renten du kan oppnå er 5 %, men på et mindre lån som lån til verkstedregning må du belage deg på mellom 10 % og 15 % rente. Du kan låne inntil 800 000 kroner og bruke opptil fem år på nedbetaling. Vi anbefaler derimot å ikke overstige tre år, da dette gir lavere totale kostnader.

Nedbetalingen av lånet er oversiktlig med samme beløp hver måned, og du kan når som helst betale inn ekstra eller innfri lånet i sin helhet uten ekstra kostnader.

Tips: Se også vår artikkel om caravanlån uten sikkerhet her.

Kredittkort

Kredittkort kan være en god midlertidig løsning dersom du vet at du kan betale kredittkortregningen før rentene begynner å løpe.

Har du allerede et kredittkort kan du bruke dette til å betale for verkstedregningen. Hvis ikke kredittrammen er høy nok kan du søke om å få økt denne. Siden kredittkort kommer med rentefri betalingsutsettelse i inntil 45 dager er dette et godt alternativ om du kan betale tilbake i løpet av denne perioden.

Hvis ikke vil vi anbefale å vurdere forbrukslån. Dette er fordi rentene på kredittkort er høyere enn forbrukslån, gjerne over 20 %.

Privat lån

Å låne penger fra familie eller venner kan være en løsning, og er et alternativ med gunstige betingelser. Det blir ikke gjennomført en kredittsjekk og dere velger selv hvor mye du skal betale hver måned og hvor snart lånet skal være nedbetalt.

Lånet er også i utgangspunktet rentefritt, men dere kan inngå en avtale om at du skal betale renter.

Hvis du har muligheten, og føler deg komfortabel med å låne penger fra venner eller familie, vil dette være det beste alternativet.

Oppsummering

  • Få et prisoverslag og sammenlign ulike verksteder før du starter reparasjon av bilen.
  • Forbrukslån, kredittkort og private lån kan benyttes hvis du har behov for lån til verkstedregningen.
  • Privat lån er det rimeligste alternativet, mens forbrukslån er rimeligere enn kredittkort hvis du bruker mer enn 45 dager på nedbetaling.
  • Bruk en låneagent når du skal søke om lån for å finne det beste tilbudet.
  • Ikke søk om mer lån enn du har behov for å dekke regningen og hold deg til en fast nedbetalingsplan.