Lån til ATV

Norge er et land med mye natur og ulendt terreng. Å komme seg frem med bil er ikke alltid et alternativ, og en ATV kan være praktisk å ha i flere sammenhenger. Det å kjøpe en ATV kan også være en dyr affære. Har du ikke oppsparte midler finnes det finansieringsmuligheter gjennom lån til ATV med og uten sikkerhet.

Vurder dine behov

Det finnes flere forskjellige ATVer på markedet. Noen er ment for lek og moro, andre for konkurranser. De kraftigste modellene egner seg godt som nyttekjøretøy innen næring, og kan kjøpes med ekstra utstyr som hengerfeste, støtdempere og vinsj.

Før du bestemmer deg for hvilken ATV du skal ha, er det viktig å tenke over hva den skal brukes til. Vil den bli brukt til lek og moro av barn som er gamle nok til å kjøre den?

Eller skal du bruke den som et ekstra kjøretøy i næringsvirksomhet. Hva den skal brukes til bestemmer hvor stor og kraftig den må være, og dermed også hvor høye kostnadene blir.

Valg av lånetype

Når du har bestemt deg for hva slag ATV du skal kjøpe, er neste punkt på listen lånetype. Du kan velge å kjøpe en ATV med sikkerhet, da vil banken ta pant i kjøretøyet som en sikkerhet for lånet. Dette er et godt alternativ om du kjøper en større, nyere og kostbar modell. Siden banken har sikkerhet for lånet blir rentene lavere.

Et annet alternativ er lån uten sikkerhet, såkalte forbrukslån. Når du søker om lån uten sikkerhet vil ikke banken ta pant i kjøretøyet. Siden banken ikke har sikkerhet for lånet blir lånet dyrere.

Forbrukslån har derfor en høyere rente enn lån med sikkerhet . Samtidig har du større frihet til å velge hva lånet skal gå til, og hvordan det nedbetales.

Tips: Se også vår artikkel om billån uten sikkerhet: forbrukslånlavrente.com/billån-uten-sikkerhet/

Lån med sikkerhet til ATV

Det finnes to alternativer for lån med sikkerhet til ATV. Du kan velge å ta lån med sikkerhet i boligen, og eventuelt bake lånet inn i boliglånet, eller du kan ta opp lån med sikkerhet i ATV. Hvilke muligheter du har avhenger i stor grad av hvem du søker lån hos. Noen tilbyr rene ATV lån med sikkerhet, andre kun lån med sikkerhet i bolig.

Fordelen med lån med sikkerhet til ATV, er at du får lavere rente. Du kan også få innvilget hele kjøpesummen som lån om du har tilstrekkelig kredittverdighet og låneevne, samt få lengre nedbetalingstid.

Ulempen derimot er at lånet har lengre nedbetalingstid, og krever at du har forsikring med kasko. Hvis du har en eldre modell kan det bli unødvendig dyrt med en slik forsikring.

Lån uten sikkerhet til ATV

Det finnes to typer lån uten sikkerhet, forbrukslån og kreditt. Forbrukslån er den lånetypen som er mest aktuell når du skal kjøpe ATV. Fordelen med forbrukslån er at du kan låne inntil 600 000 kroner og bruke fem år på nedbetalingen.

Hvordan du fordeler lånebeløpet, om du bruker hele eller kun deler av beløpet til kjøp av ATV, det avgjør du selv. Siden ingen har pant i ATV-en trenger du heller ikke ha kaskoforsikring, noe som reduserer kostnader knyttet til forsikring.

Ulempen med forbrukslån er kostnadene knyttet til renter. Du får også en kortere nedbetalingstid sammenlignet med lån med sikkerhet. Kortere nedbetalingstid kan være en fordel, siden du betaler mindre i renter og terminkostnader over tid, men dette gjelder i stor grad ved lån med sikkerhet i bolig hvor nedbetalingstiden er 20 år eller mer.

Plan for lån og nedbetaling

Når du vet hva slags modell du har behov for og hvilket lån som passer deg best, er det viktig å lage en plan for pengebruken. Sett opp et budsjett for å se hvor mye du kan betale hver måned, og bruk denne når du søker om lån. Ikke søk om mer enn du klarer å betale tilbake, og velg en nedbetalingstid som passer ditt budsjett.

Kortere nedbetalingstid er bedre for lommeboken, men om du er usikker på om du kan klare å betale beløpet hver måned om rentene skulle gå opp, forleng nedbetalingstiden.

Når du skal søke om lån er det viktig å søke om lån fra flere tilbydere og sammenligne disse. Se på de månedlige og totale kostnadene, samt både effektive og nominelle renter. Det beste lånetilbudet er det som har de laveste rentene og de laveste totale kostnadene.

Tips: Se også lån til ATV fra Brage.

Oppsummering

  1. Kartlegg ditt behov før du kjøper ATV.
  2. Du kan søke om lån med eller uten sikkerhet.
  3. Søk om lån fra flere tilbydere og sammenlign lånetilbudene før du signerer.
  4. Lån uten sikkerhet er dyrere enn lån med sikkerhet, men har andre krav til forsikring.