Forbrukslån 18 år

50 000
5 år
Månedsbeløp
Effektiv rente
Min.alder
Utbetaling
945 krMånedsbeløp
5,05% - 25,00%Effektiv rente
18 årMin.alder
0-1 dagUtbetaling
945 krMånedsbeløp
5,05% - 25,00%Effektiv rente
18 årMin.alder
0-1 dagUtbetaling
Eff. rente 14.90%, kr 65.000, o/5 år. Kostnad kr 28.730, totalt kr 91.730,-
Annonselenke
Eff. rente 14.90%, kr 65.000, o/5 år. Kostnad kr 28.730, totalt kr 91.730,-
Annonselenke
Fordeler
• Lav rente og høy lånegrense • Henter tilbud fra 19 banker
Nøkkelinfo
Beløp: 25 000 - 500 000 Etablering: 695 kr Termingebyr: 45 kr
Vilkår
Alder: 20 år Inntekt: 120 000 Bet. anmerkninger: Nei Mer om Digifinans ➥
947 krMånedsbeløp
5,17% - 48,76%Effektiv rente
18 årMin.alder
0-1 dagUtbetaling
947 krMånedsbeløp
5,17% - 48,76%Effektiv rente
18 årMin.alder
0-1 dagUtbetaling
Eff.rente 13,40%, kr 150.000, o/6 år, Kostnad kr 64.361, Totalt kr 214.361,-.
Annonselenke
Eff.rente 13,40%, kr 150.000, o/6 år, Kostnad kr 64.361, Totalt kr 214.361,-.
Annonselenke
Fordeler
• Sammenligner over 23 långivere • Tilbyr lån med betalingsanmerkninger
Nøkkelinfo
Beløp: 5 000 - 500 000 Etablering: 950 kr Termingebyr: 50 kr
Vilkår
Alder: 18 år Inntekt: 120 000 Bet. anmerkninger: Ja Mer om Sambla ➥

Har du nettopp blitt myndig kvalifiserer du til både lån og kreditter. Men som 18-åring kan tilbudene være begrenset, spesielt på forbrukslån. Her gir vi deg en innføring i forbrukslån og hva det er viktig å tenke over før du signerer på låneavtalen.

Hvordan få lån som 18-åring?

For å øke sjansene dine for innvilget lån som 18-åring kan det være lurt å søke om et lavere lånebeløp.

For å kvalifisere til forbrukslån må du være 18 år, men du må også kunne vise til en årlig inntekt og bestå kredittsjekk. I tillegg innhentes det informasjon om din kredittscore, og som 18-åring vil den naturligvis være lavere enn hos en som er 30 år eller mer.

Dersom du har en registrert betalingsanmerkning eller en pågående inkassosak, vil du få automatisk avslag.

Søk om lavere lånebeløp

Total gjeld kan ikke overstige fem ganger din årlige inntekt. Som 18-åring er den årlige inntekten gjerne lavere enn hos en som er i full jobb, og vil dermed få innvilget et lavere lånebeløp.

For å øke sjansene for å få innvilget forbrukslån som 18-åring er det beste å søke om et lavere lånebeløp, gjerne under 100 000 kroner. Et lavere lånebeløp trenger mindre betalingsevne og har lavere krav om årlig inntekt, og blir oftere innvilget til yngre låntakere.

Søk med medlåntaker – lån 18 år

For å oppnå beste tilbud på lån for deg som er 18 år, bør du benytte en finansagent.

Får du ikke innvilget lån alene kan du søke med en medlåntaker, for eksempel en forelder. Før du velger å spørre om foreldre kan være medlåntakere, tenk over hva lånet skal brukes til. Et forbrukslån er dyrt, og burde brukes til nødvendige formål, slik som en bil.

Når du søker med medlåntaker blir begges inntekt og kredittvurdering brukt i vurderingen av lånesøknaden, og dere er begge ansvarlige for lånet. Hvis ikke du kan betale lånet, vil det blir krevd betaling av medlåntakeren.

Tips: Se også lån 20 år.

Innhent flere lånetilbud – lån 18 år

For å kvalifisere til forbrukslån må din kredittscore være minimum 20, og du må ha en årlig inntekt som møter bankens krav. Ulike banker har ulike krav, så det er lurt å søke om lån hos flere tilbydere. Dette øker sjansen din for å få innvilget lånesøknaden.

For å enkelt få søknaden om lån behandlet av flere aktører kan du søke gjennom en finansagent. Søknaden er enkel og oversiktlig, og formidles til alle samarbeidspartnerne til finansagenten.

Du får tilbakemelding fra alle bankene som behandler søknaden din, og kan enkelt sammenligne tilbudene i finansagentens portaler før du signerer.

Tilbydere av forbrukslån til 18-åringer

Utvalget av banker som tilby lån til 18 åringer er mindre, noe som gjør det utfordrende å få innvilget forbrukslån. Det finnes derimot enkelte nisjebanker og finansagenter som er behjelpelig for personer mellom 18 og 20 år.

 • Sambla
 • Scoopr
 • Advisa
 • Arcadia Finans

Alternativer lån 18 år

Som 18-åring kan du ta opp gjeld, du kan inngå avtaler om kreditt og du kan opprette en handlekonto. Får du ikke innvilget forbrukslån kan kredittkort eller en handlekonto være alternativer, avhengig av hva lånet skulle brukes til.

Se også: Vår forside med en oversikt over forbrukslån uten sikkerhet.

Kredittkort

Kredittkort kan være et godt alternativ for deg som skal søke lån uten sikkerhet. Vær oppmerksom på at renten er ofte høyere.

Et kredittkort er et usikret lån hvor du har tilgang til en kredittramme. Flere banker tilbyr kreditt enn lån uten sikkerhet til personer som er 18 år, og du kan få innvilget en kredittramme på inntil 20 000 – 30 000 kroner, avhengig av inntekten din.

Søknad om kredittkort behandles etter andre kriterier enn forbrukslån, og det er større sannsynlighet for å få innvilget dette fremfor et forbrukslån. Kredittkort har en høyere rente enn forbrukslån, med laveste effektive rente på 17,10 %.

Men husk at dette kortet kommer med en rentefri periode, kommer gjerne med reiseforsikring og andre bonusordninger. Så hvis formålet med forbrukslånet var reise eller forbruk er kredittkort et bedre alternativ.

Handlekonto

Avbetaling eller handlekonto er avtaler du kan inngå med de fleste nettbutikker i dag. Flere reisebyråer tilbyr også betaling via faktura eller gjennom en avbetalingsavtale. Hvor mye du får innvilget, det avhenger av din årlige inntekt og hvor mye du handler for. Klarna tilbyr for eksempel konto på 5 000 kroner, og har betalingsavtaler med både nettbutikker og booking nettsider.

Så er planen å bruke forbrukslån til enten shopping eller ferieturer kan nedbetalingsavtale via Klarna, eller opprette en handlekonto hos butikken du handler hos.

Før du søker om lån som 18-åring

Forbrukslån er et fleksibelt lån, og du kan bruke det slik du selv måtte ønske. Det regnes også som et enklere lån å få innvilget, da det stilles mindre krav til inntekt og sikkerhet. Men selv om dette er en praktisk løsning for mange, er det visse ting du må tenke over før du inngår en låneavtale.

#1. Finn formål med lånet

Velg så kort nedbetalingstid du kan håndtere. Dette vil redusere lånekostnadene dine.

Hva er formålet med forbrukslånet? Skal du bruke det til å kjøpe en bruktbil, dra på en ferietur med venner eller for å ha ekstra penger i tilfelle når du starter på universitetet? Det finnes mange grunner til å ta opp forbrukslån, og noen er mer fornuftige enn andre.

Før du søker er det viktig å legge en plan for pengene, hva de skal brukes til og hvordan du planlegger å betale tilbake.

#2. Bestem nedbetalingstid

Maksimal nedbetalingstid på forbrukslån er fem år, som betyr at hvis du tar opp lån uten sikkerhet når du er 18 må du betale på det frem til du er 23 år. Med mindre du velger en kortere nedbetalingstid. Vi anbefaler alltid å velge den korteste nedbetalingstiden du kan håndtere.

#3. Lag et budsjett

Skaff deg oversikt over inntekter og utgifter slik at du ser hvor mye du kan bruke på betjening av gjeld hver måned. Ikke søk om mer lån enn hva du kan håndtere, og velg heller lavere lånebeløp fremfor lengre nedbetalingstid hvis lånet ikke passer inn i budsjettet.

#4. Vurder mulighetene dine

Vurder også andre muligheter som privatlån før du tar opp lån uten sikkerhet når du er 18 år.

Å ta opp lån som 18-åring er en forpliktelse, og hvis du ikke betaler vil banken sende purringer og inkasso, som gir deg økte kostnader og potensielt mislighold av avtalen. Skulle avtalen bli misligholdt vil du få betalingsanmerkning, som gjør det vanskelig å opprette abonnementer og inngå forsikringsavtaler.

Så før du søker om lån, vurder hvilke muligheter du har. Kan du spare eller låne penger privat? Dette er muligheter som er verdt å utforske når du er 18 år.

Oppsummering

 • De fleste banker tilbyr ikke lån til 18-åringer, selv om dette er den nedre lovbestemte aldersgrensen.
 • Dette gjør det mer utfordrende å finne tilbydere av lån for personer under 20 år.
 • Bankene gjennomfører en kredittsjekk og bruker kredittscoren i behandling av lånesøknad.
 • 18-åringer har gjerne dårligere kredittscore, som reduserer mulighetene for å få innvilget lån.
 • Det finnes enkelte banker som tilbyr mindre forbrukslån til 18-åringer, mot en høyere effektiv rente.
 • Andre alternativer er kredittkort, handlekonto eller inngå en privat låneavtale med venner eller familie.
 • Det er større sannsynlighet for å få innvilget kredittkort fremfor forbrukslån når du er 18 år.