Re:member Forbrukslån


Annonselenke
65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr.
Totalt 95 355 kr.

Effektiv rente:17,51%
Beløp:10 000 - 350 0000
Løpetid:12 år
Aldersgrense:18 år
Krav inntekt:-

Re:member er et merkevarenavn knyttet til både kredittkort og forbrukslån. Produktene tilbys av EnterCard Norge AS som ble etablert i 1999 og har over 800 000 norske privatkunder. EnterCard er igjen et datterselskap av Swedbank og Barclays, som eier henholdsvis 60 og 40 prosent av selskapet. Selskapet har kontorer i Oslo, Trondheim, København og Stockholm hvorav 130 ansatte jobber i Norge.

Litt om lånet

Forbrukslånet ligger ca. midt på treet sammenlignet med andre tilbud. Du kan låne mellom 10 000 og 350 000 kroner med maks 12 års nedbetalingstid. Lånet leveres uten krav til sikkerhet og du søker på nett ved hjelp av BankID. Verdt å nevne er også muligheten til å stifte betalingsforsikring.

Lånets nominelle rentenivå varierer mellom 7,95 og 19,95 prosent hvor endelig rentenivå avgjøres etter en kredittvurdering. Til forskjell fra en del andre långivere nevner ikke re:member et maksimalt effektivt rentenivå.

Fordeler og ulemper med lånet

For øyeblikket er re:member den eneste aktøren som tilbyr forbrukslån til 18 åringer. De lar deg også stifte betalingsforsikring på lånet kalt Låneforsikring Plus. Forsikringen er spesiell ettersom den inkluderer beskyttelse mot tap av inntekt som følge av sykdom innad i familien. Den gjelder også for selvstendig næringsdrivende (enda vilkårene er noe dårligere for denne gruppen).

Ulempen er at lånet har et lavt tilgjengelig lånebeløp og kort nedbetalingstid. Re:member tilbyr heller ikke muligheten for å søke om betalingsutsettelse. Rentenivået virker også til å være en del høyere enn hva du kan oppnå andre steder med en solid kredittverdighet.

Gebyrer og kostnader

Du betaler nominelle renter fra 7,95 til 19,95. På toppen av det nominelle rentenivået kreves et etableringsgebyr på 750 kroner og termingebyr på 45 kroner. Ønsker du å stifte betalingsforsikring vil kostnaden utgjøre 8,9 prosent av lånets utestående saldo per termin. Vær oppmerksom på at forsikringen ikke aktiveres før én måned etter at lånet utbetales. Både eFaktura og Avtalegiro er gratis.

Vilkår og betingelser for å søke

For å søke om re:member forbrukslån er det viktig at du oppfyller følgende vilkår:

  • Du må ha fylt 18 år.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller utestående inkasso
  • Du må kunne dokumentere en liknet inntekt (uten at det spesifiseres noe minimumsbeløp).
  • Du må være registrert som bosatt i landet.

Oppsummering

Re:member er et forbrukslån av medium størrelse med maks 12 års nedbetalingstid. Mangelen på fleksibilitet gjør at lånet ikke passer for de med større lånebehov. Re:member tilbyr betalingsforsikring og stiller markedets laveste aldersgrense (18 år). Gebyrene ligger på linje med andre tilbud.