Okida


Annonselenke
Eks: Lån 2 millioner | Effektiv rente 5,95 % Nedbetalt over 25 år | Totalt 3 668 446 k

Nøkkelinfo

Effektiv rente:Fra 4,75 %
Lånebeløp:300 000 kroner til 20 millioner kroner
Løpetid:1–30 år
Krav alder: 23 år
Krav inntekt:250 000 kroner

Kontakt

Nettside: https://okida.no/

Telefonnummer: 404 56 333

Adresse:  Sandakerveien 138, 0484 Oslo

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–20:00
Lørdag: 10:00–16:00
Søndag: 14:00–18:00

Låneformidleren Okida er en digital låneagent som har spesialisert seg på å tilby lån med sikkerhet til personer som har økonomiske utfordringer. De startet opp under navnet Finanstipset i 2018, og er en norsk tjeneste med hovedkontor i Oslo.

Okida tilbyr ulike former for lån med sikkerhet. Du kan søke om nytt boliglån for å finansiere drømmeboligen, og kan få hjelp selv om andre banker sier nei. Eksisterende boliglån kan flyttes til én av Okidas samarbeidspartnere for å oppnå bedre vilkår, samt økes og brukes for å refinansiere andre lån, både med og uten sikkerhet.

Siden Okida samarbeider med banker som spesialiserer seg på boliglån for personer med vanskelig økonomi, kan de også tilby lån til personer med betalingsanmerkninger eller mangel på fast arbeid.

Når du sender inn en søknad om lån hos Okida, formidles denne til alle bankene de samarbeider med. Bankene konkurrerer om deg som lånekunde, og kommer tilbake med lånetilbud som passer din økonomiske situasjon. Disse tilbudene kan du sammenligne alene, eller sammen med en personlig rådgiver.

Ønsker du råd eller veiledning i forbindelse med søknad og sammenligning av lånetilbud, kan du ta kontakt med kundesenteret. De har åpent alle hverdager, og er tilgjengelig på både telefon og e-post. Telefonen er åpen fra 8:00 til 20:00 mandag til fredag, 10:00 til 16:00 på lørdag og 14:00 til 18:00 på søndager.

Lånemuligheter

Hos Okida kan du søke om lån med sikkerhet til ulike formål. De er behjelpelige med opptak av nytt boliglån, flytting av boliglån for de som ønsker bedre vilkår, og opplåning og refinansiering for de som har behov for ekstra midler.

Boliglån

Nytt boliglån har en låneramme på 300 000 til 20 millioner kroner, men kan ikke overstige 85 % av boligens markedsverdi. Når du søker om boliglån får du også tilgang til flere andre produkter, som gebyrfri bankkonto og sparekonto, gebyrfritt bankkort og gebyrfri mobil- og nettbank.

Renten på boliglån fastsettes etter en individuell vurdering av din personlige økonomi. Denne vil variere fra person til person, og bank til bank. Den nominelle renten ligger mellom 3,5 %–8 %, og den effektive renten noen prosentpoeng høyere.

Lånet har ingen etableringsgebyr eller termingebyr.

Omstartslån

Hvis du eier bolig fra før og har behov for å rydde opp i økonomien, kan et omstartslån være et godt alternativ. Lånet har en ramme på 500 000 til 20 millioner kroner, med en øvre grense på 85 % av boligens verdi.

Den nominelle lånerenten varierer fra 3,5 % til 8 %, men hvis du har betalingsanmerkninger vil du ikke få tilbud om bankens beste rente. Dette skyldes at banken ser på det som en økt risiko å låne penger til personer med økonomiske vanskeligheter. Er du i en situasjon hvor du har inkassokrav, vil omstartslån kunne brukes for å nedbetale inkassogjelden og slette betalingsanmerkninger. Slik vil du også kunne få bedre vilkår i fremtiden.

Refinansiering

Er du misfornøyd med dagens vilkår på boliglånet ditt, kan du søke om å refinansiere, eller flytte boliglånet via Okida. Okida hjelper deg med å finne det rette lånetilbudet, og ordner det praktiske rundt flyttingen. Lånerammen er 300 000 til 20 millioner kroner, men kan heller ikke overstige 85 % av boligens verdi.

Den nominelle renten ligger på 3,5 % til 8 %, samme som tradisjonelt boliglån. Samtidig vil det bli tatt hensyn til den renten du har i dag. Hvis det skal være lønnsomt for deg å flytte boliglånet, må renten være lavere enn du allerede har. Dette tar Okida med i beregningen når de henter inn lånetilbud for flytting av boliglån.

Fordeler

– Tilbyr både boliglån og omstartslån
– Behjelpelig om du har økonomiske vanskeligheter
– Tilbyr lån til personer med betalingsanmerkning
– Lang nedbetalingstid på lånet
– Samarbeider med flere banker
– Gir personlig oppfølging med egen kundebehandler
– Tilbyr lavere rente
– Ingen etableringsgebyr eller termingebyr

Ulemper

– Høy aldersgrense
– Høyt krav til årlig inntekt
– Må ha norsk statsborgerskap

Krav for å søke

  • Må være minst 23 år gammel
  • Minst 250 000 kroner i skattbar årlig inntekt
  • Må ha norsk statsborgerskap
  • Folkeregistrert adresse i Norge
  • Kunne stille med sikkerhet i bolig

Annonselenke