L’easy Forbrukslån


Annonselenke
Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-.

Effektiv rente:12,93%
Beløp:10 000 - 50 000
Løpetid:6 år
Aldersgrense::20 år
Krav inntekt:-

L’easy er teknisk sett å regne som en finansagent ettersom de ikke har konsesjon til å drive utlånsvirksomhet på egenhånd. Selskapet er registrert i Brønnøysund som et norsk utenlandsk foretak og eies av danske 3C Retail A/S. Det er gjennom eierskapet i Thorn Finans Norge at selskapet kan tilby forbrukslån opp til 50 000 kroner.

Kjernevirksomheten til L’easy er varefinansiering av hvitevarer og møbler. Derfor kan det fremstå som en naturlig utvidelse av virksomheten at de nå tilbyr forbrukslån til norske kunder. Til forskjell fra majoriteten av norske kredittytere har L’easy et svært begrenset tilbud av produkter. De tilbyr kun usikrede lån som eventuelt kan benyttes til refinansiering av annen gjeld.

Litt om lånet

Tilgjengelig lånebeløp strekker seg fra 10 000 til 50 000 kroner med inntil 6 års nedbetaling. Det nominelle rentenivået varierer mellom 9,90 og 23,87 prosent med en maksimal effektiv rente på 52,85 prosent. L’Easy tilbyr ikke betalingsforsikring, men du kan søke om inntil 90 dagers betalingsutsettelse. For å dra nytte av betalingsutsettelse må det avtales før du signerer gjeldsbrevet.

Forbrukslånet leveres uten krav og begrensninger til bruksområde og du må være minst 20 år for å søke.

Fordeler og ulemper

Forbrukslånet har i hovedsak to fordeler: Et lavt alderskrav og muligheten til å søke om betalingsutsettelse.

Derimot er lånebeløpet svært begrenset sammenlignet med øvrige markedstilbud. Det samme gjelder nedbetalingstiden på 6 år som er betydelig kortere enn det andre långivere tilbyr. Det nominelle rentenivået ligger omtrent på nivå med andre mellomstore forbrukslån, men det effektive rentenivået er høyt. En maks effektiv rente på over 50 prosent er ikke forsvarlig.

Gebyrer og kostnader

Forbrukslånets nominelle rentenivå varierer mellom 9,90 og 23,87. Maksimal effektiv rente er 52,85 prosent med 45 kroner i termingebyr ved utestående saldo over 1 000 kroner. Det er gratis å motta eFaktura.

Vilkår og betingelser for å søke

  • Du må ha fylt 20 år.
  • Du kan ikke ha registrert inkasso eller betalingsanmerkninger.
  • Du må ha vært registrert som bosatt i Folkeregisteret de siste 2 årene.
  • Du må kunne dokumentere en fast inntekt.

Oppsummering

Forbrukslånet fra L’Easy er av medium-liten størrelsen med et tilgjengelig lånebeløp opptil 50 000 kroner. Nedbetalingstiden er begrenset til 6 år og du kan ikke stifte betalingsforsikring. Det effektive rentenivået strekker seg opp til 52,85% og du kan søke om inntil 90 dagers betalingsutsettelse. Forbrukslånet passer kun ved finansiering av mindre kortsiktige utgifter og for de med solid kredittvurdering.