Instabank Forbrukslån


Annonselenke
Effektiv rente 16,24 %, 65 000, over 5 år, kostnad: 28 068, totalt: 93 068

Effektiv rente:9,71%
Beløp:5 000 - 500 0000
Løpetid:15 år
Aldersgrense:23 år
Krav inntekt:250 000

Instabank er en online-bank spesialisert innen tilbud av forbrukerkreditt med fokus på det norske privatmarkedet. Produktporteføljen inkluderer blant annet lån til refinansiering, kjøretøy, båt og sparekonto. Banken startet sin virksomhet i 2016 og har på kort tid rukket å opparbeide seg en solid kundemasse.

Her tar vi en nærmere titt på vilkårene knyttet til bankens forbrukslån.

Litt om lånet

Forbrukslånet til Instabank markedsføres under navnet Personlån. Kredittrammen er fleksibel og lar deg låne alt fra 5 000 til 500 000 kroner. Velg mellom vanlig eller fleksibel nedbetalingstid. For å velge sistnevnte stilles det krav om at alderen din pluss valgt nedbetalingstid ikke overstiger 80 år. Vanlig nedbetalingstid er begrenset til mellom 3 og 15 år, enda du har rett til å innfri lånet tidligere uten økonomiske konsekvenser.

Lånets nominelle renter begynner fra kun 7,9 prosent hvor endelig rentesats baseres på en kredittvurdering. Med andre ord passer forbrukslånet til refinansiering av annen kostbar gjeld. Du kan også stifte betalingsforsikring som beskytter deg mot økonomisk tap som følge av ufrivillig arbeidstap, uførhet, sykdom mm.

Fordeler og ulemper med lånet

Forbrukslånets kredittramme er blant markedets bedre tilbud. Muligheten til å låne alt fra 5 000 til 500 000 kroner betyr at Instabank kan tilby tjenester til kunder med vidt varierende økonomiske behov.

Lånets fleksible nedbetalingsplan er også tilnærmet unikt i norsk sammenheng. Etableringsgebyr og termingebyr ligger samtidig på et normalt prisnivå. Tilbudet om betalingsforsikring er å regne som en annen fordel, enda den begrenser seg til 36 måneder.

Ulempen er først og fremst knyttet til størrelsen på etableringsgebyret og termingebyret. Låner du f.eks 5 000 kroner vil etableringsgebyret få et uforholdsmessig stort utslag på rentenivået. Aldersgrensen og inntektskravet ligger også en del høyere enn hva andre banker stiller som krav.

Gebyrer og kostnader

Forbrukslånet leveres med nominelle renter fra 7,90 prosent til 19,99 prosent. Etableringsgebyret er 900 kroner uavhengig av lånets størrelse. Det tilkommer også et termingebyr på 40 kroner og eventuelle utgifter tilknyttet betalingsforsikringen.

For å kalkulere betalingsforsikringens kostnad må du multiplisere lånets terminbeløp med 2,6345. Beløpet vil deretter spres utover det totale antallet avdrag og legges til på hvert terminbeløp. Forsikringen gjelder kun for 36 måneder.

Vilkår og betingelser for å søke

  • Du må ha fylt 23 år.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller utestående inkassosaker.
  • Du må ha en liknet inntekt på minst 250 000 kroner.
  • Det stilles ikke krav om norsk statsborgerskap.

Oppsummering

Personlån er et fleksibelt forbrukslån som lar deg låne alt fra 5 000 til 500 000 kroner. Stift betalingsforsikring ved behov og dra nytte av en svært fleksibel nedbetalingsordning. Forbrukslån fra Instabank passer utmerket til refinansiering av eksisterende gjeld, såfremt du har en akseptabel kredittverdighet. Vær dog oppmerksom på at både inntektsgrensen og alderskravet er restriktive.