Ferratum


Annonselenke
20.000 kr. o/1 år: Eff.rente 258,02%. Kostnad 13550 kr. Totalt 33.550 kr.

Nøkkelinfo

Effektiv rente: 48,17 %
Lånebeløp:1 000–50 000 kroner
Løpetid: 0–12 måneder
Krav alder:20 år
Krav inntekt:Ikke oppgitt

Kontakt

Nettside: https://www.ferratum.no/

Telefonnummer:800 69 580

Adresse:  The Strand, Gzira, GZR 1027 Malta

Åpningstider:
Mandag–fredag: 09:00–17:00
Lørdag og søndag: Stengt

Den digitale banken Ferratum ble etablert i 2005 av finske Jorma Jokela, og satser på optimale banktjenester på nett og mobil. De er en del av Multitude Group, tidligere Ferratum Group, og er til stede i 15 ulike land fordelt mellom Europa, Nord- og Sør-Amerika, Afrika, Asia og Oseania. Hovedkontoret ligger i Helsingfors, Finland, og selve selskapet er registrert i Malta. Selskapet er registrert på børsen i Frankfurt, og var det første fintech-selskapet som ble notert på denne børsen.

Alle tjenestene utføres på nett, fra overføringer til opptak av lån. Det skal være enkelt, fleksibelt, og tilgjengelig der du er. Av finansielle produkter tilbyr Ferratum Fleksikreditt, som er et mindre lån uten sikkerhet med lavere låneramme og kortere nedbetalingstid. Lånet fungerer som en kredittkonto, hvor du kan gjøre innskudd og uttak etter eget ønske.

Som en heldigital aktør skjer alt knyttet til søknad, innvilgelse og nedbetaling av lånet på nett. Du må ha Bank-ID for å kunne søke om lån, og ingen søknader gjennomgås manuelt. Faktura blir tilsendt per e-post eller post, og du kan når som helst benytte deg av Min side for å gjøre ekstra innbetalinger via Trustly InBank eller Checkout.

I tillegg har selskapet sin egen Ferratum Økonomiskole. Her kan du få tips og råd til hvordan du kan ta kontroll over din egen økonomi, og leve slik du selv ønsker. Skolen er også digital, og består av en samling av artikler som omhandler temaer som ansvarlig låneopptak, håndtering av gjeld, planlegging av egen økonomi, tips til sparing og mythbusters.

Har du spørsmål knyttet til banktjenester eller opptak av kreditt, kan du ta kontakt med en kunderådgiver på live chat eller WhatsApp mellom klokken 9:00 og 17:00 mandag til fredag. På Hjelpesenteret finnes det flere spørsmål og svar knyttet til ulike temaer, samt snarveier for blant annet nedbetaling av lån.

Lånemuligheter

Ferratum tilbyr kun én type lån, Fleksikreditt. Dette er et lån uten sikkerhet som har en låneramme på 1 000 til 50 000 kroner. Hvor mye du får innvilget avhenger av din personlige økonomi, og hva som blir ansett som forsvarlig utlånspraksis av Ferratum. Dette lånet skal være en fleksibel løsning for deg som forbruker, uten å påføre en stor økonomisk byrde.

Nedbetalingstiden er på maksimalt 12 måneder, og gjelder fra datoen kreditten ble benyttet, ikke dato for innvilgelse av søknad.

Nominell rente settes etter en individuell vurdering av din personlige økonomi, og vil ikke bli fastsatt før etter at søknaden er innvilget. Den nominelle renten ligger i gjennomsnitt på 39,97 %, og den effektive på 48,17 %, hvis du nedbetaler over 12 måneder.

Når det gjelder selve nedbetalingen av lånet vil du selv kunne bestemme hvor mye du betaler hver måned, innenfor bestemte rammer. Månedlig nedbetaling må være på minst 8 % av benyttet kreditt, og minst 500 kroner. I praksis fungerer det slik at hvis du har benyttet 10 000 kroner i kreditt, vil minstebeløpet være 800 kroner. Har du kun benyttet 5 000 kroner, utgjør 8 % 400 kroner. Da vil minstebeløpet være 500 kroner.

Du vil alltid betale det høyeste beløpet av 8 % av benyttet kreditt eller 500 kroner. Beløpet du betaler inkluderer også renter, så om du ønsker en rask nedbetaling er det en fordel å betale mer enn minstebeløpet. Kreditten kan innfris når som helst, og dette helt uten ekstra kostnader.

Det er ingen gebyrer knyttet til lånet, hverken termingebyr eller etableringsgebyr.

Fordeler

– Rask tilbakemelding på søknad
– Fleksibel låneramme og nedbetalingstid
– Kreditten kan nedbetales uten ekstra kostnader
– Lav aldersgrense
– Ingen krav til fast inntekt
– Månedlige avdrag inkluderer kun benyttet kreditt
– Det er ingen kostnader knyttet til ubenyttet kreditt
– Renter løper kun på den brukte kreditten
– Ingen etableringsgebyr eller faste termingebyr

Ulemper

– Høye nominelle og effektive renter
– Kort nedbetalingstid
– Lav låneramme
– Kun digital vurdering av søknad
– Får ikke svar på hvorfor søknaden ble avslått

Krav for å søke

  • Være mellom 20 og 70 år
  • Kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld
  • Samlet gjeld kan ikke overstige fem ganger årlig inntekt
  • Må ha folkeregistrert adresse i Norge
  • Krav om gyldig e-postadresse og telefonnummer
  • Må ha Bank-ID

Annonselenke