DNB Forbrukslån


Annonselenke
Nominell rente 16,20 %, effektiv rente 21,07%, 55.000 kroner o/12 mnd. Totalt 60.910 kroner.

Effektiv rente:21,07%
Beløp:10 000 - 250 000
Løpetid:10 år
Aldersgrense:18 år
Krav inntekt:

DNB er landets største bank målt i omsetning og antall kunder. De har en sterk tilstedeværelse innenfor både privatmarkedet og bedriftsmarkedet, med virksomhet i en rekke andre europeiske land. Utover tradisjonelle spareprodukter inkluderer bankens produktportefølje også forbrukslån, refinansiering og kredittkort.

Her tar vi en nærmere titt på DNB sitt forbrukslån og de vilkårene som følger med.

Litt om lånet

Forbrukslånet til DNB omtales som Forbruksfinansiering og leveres med en kredittramme fra 10 000 til 250 000 kroner. Nedbetalingstiden er begrenset til 10 år og det nominelle rentenivået varierer mellom 17,80 og 27,63 prosent. Forbrukslånets effektive renter baseres på søkerens kredittverdighet, lånebeløp og nedbetalingstid.

Etableringsgebyret er satt til 500 kroner og trekkes fra lånet når det innvilges. DNB krever ikke termingebyr, men du betaler et fakturagebyr på 35 kroner hvis den leveres i papirformat. Du kan i tillegg velge hvor mye penger du ønsker å innbetale hver måned. Banken stiller kun krav om at minst 3 prosent av utestående saldo innbetales hver måned.

Du kan i tillegg stifte betalingsforsikring som gir deg økonomisk beskyttelse ved tap av arbeid, uførhet og sykdom.

Fordeler og ulemper med lånet

Muligheten til å skreddersy nedbetalingen for hver måned er en viktig fordel. Det samme gjelder tilbudet om betalingsforsikring og mangelen på et termingebyr. Etableringsgebyret er også lavere enn det mange andre banker krever.

Når det er sagt så har forbrukslånet et usedvanlig høyt rentenivå. Nominelle renter opptil 27,63 prosent ligger en god del over sammenlignbare tilbud. Kredittrammen på 300 000 kroner er også relativt lav, og lånet har en begrenset nedbetalingstid.

Gebyrer og kostnader

Forbrukslånet leveres med nominelle renter mellom 17,80 og 27,63 prosent. I tillegg betaler du et etableringsgebyr på 500 kroner og eventuelt 0,4 prosent av lånets saldo hvis du tegner låneforsikring. Det tilkommer ikke termingebyr, men du betaler et gebyr på 35 kroner for å motta faktura i papirformat.

Endelig effektivt rentenivå bestemmes av DNB etter de har utført en kredittvurdering.

Vilkår og betingelser for å søke

For å søke om forbrukslån hos DNB stilles følgende vilkår og betingelser:

  • Du må ha fylt 18 år.
  • DNB oppgir ingen spesielle krav til inntekt.
  • Du må være norsk statsborger.
  • Du kan ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller utestående inkasso.

Oppsummering

DNB tilbyr forbrukslån med en kredittramme mellom 10 000 og 300 000 kroner. Nedbetalingstiden er maks 10 år og du kan stifte betalingsforsikring. En begrenset kredittramme og nedbetalingstid gjør at lånet kun passer for mellomstore prosjekter. Rentenivået er også noe høyt sammenlignet med andre banker.