Bank2 Forbrukslån


Annonselenke
Kr 65 000 over 5 år, nominell rente 14,75%, effektiv rente 18,08%, termingebyr kr 45,-. Etableringsgebyr kr 950, totalt kr 96 334

Effektiv rente:9,95%
Beløp:50 000 - 300 0000
Løpetid:15 år
Aldersgrense:18 år
Krav inntekt:300 000

Bank2 ble etablert i 2005 under navnet B2 Finans ASA. Som en av ytterst få långivere har banken spesialisert seg innen refinansiering av gjeld for kunder med betalingsproblemer. På bankens aksjonærliste finner man kjente navn som Aksel Lund Svindal og Øystein Stray Spetalen, samt flere større fond.

Med base i Oslo kan Bank2 skilte med et solid utvalg finansprodukter. Det inkluderer en høyrentekonto for sparing, forbrukslån og refinansieringslån med pantesikkerhet. Banken tilbyr også produkter for bedriftsmarkedet som er rettet mot prosjekt og spesialfinansiering.

Bank2 er også medlem av bankenes sikringsfond som beskytter hver innskudd opptil 2 millioner kroner. De tilbyr også elektronisk signering av gjeldsbrev via bankID.

Litt om lånet

Et ordinært forbrukslån hos Bank2 går under navnet likviditetslån. Pengene utbetales uten krav til sikkerhet og kan benyttes til det du selv ønsker. Beløpsgrensen er satt fra 50 000 til 300 000 kroner. Etableringsgebyret og termingebyret utgjør henholdsvis 950 kroner og 45 kroner. Banken opererer med en gjennomsnittlig nominell rente på 14,75 prosent for ordinære forbrukslån.

Bank2 skiller seg ut i markedet fordi de tilbyr refinansiering til kunder med betalingsproblemer. Til gjengjeld krever banken pantesikkerhet i fast eiendom. Beløpsgrensen for lån med sikkerhet begynner fra 300 000 kroner med maks 25 år nedbetalingstid. Lånets nominelle renter begynner fra kun 4,95 prosent.

Ved refinansiering av lån med sikkerhet utgjør etableringsgebyret minimum 2 prosent av saldoen, med et minstebeløp på 20 000 kroner.

Fordeler og ulemper med lånet

Muligheten til å refinansiere gjeld for de med betalingsproblemer er en viktig fordel med å velge Bank2. Kun et lite antall banker og finansinstitusjoner tilbyr en slik løsning. Den maksimale nedbetalingstiden på 25 år kan også være en fordel i visse tilfeller.

Rentenivået på forbrukslånet er akseptabelt, men utmerker seg ikke på noen måte. En gjennomsnittlig nominell rente på 14,75 prosent står i samsvar med resten av markedet. Bank2 tilbyr heller ingen betalingsforsikring tilknyttet forbrukslån.

Beløpsgrensen på forbrukslånet kan kalles en ulempe. Minimumsbeløpet på 50 000 kroner f.eks mye høyere enn hva andre banker kan tilby. Det maksimale beløpet på 300 000 kroner er samtidig kun halvparten av det man kan låne andre steder. Legg også merke til det meget høye etableringsgebyret for lån med sikkerhet.

Gebyrer og kostnader

For et lån uten sikkerhet kan du forvente å betale 950 kroner i etableringsgebyr og 45 kroner i termingebyr. Den effektive rentesatsen vil bestemmes etter at banken har gjennomført en kredittvurdering. Bankens prisliste nevner ikke et minimum nominelt rentenivå for lån uten sikkerhet. eFaktura er gratis og avtalegiro koster 2 kroner.

For et lån med sikkerhet vil den nominelle renten variere mellom 4,95 og 9,95 prosent. Etableringsgebyret er 2 prosent av lånesummen, eller minimum 20 000 kroner. Minimumsbeløpet tilsvarer 2 prosent av et lån på 1 million kroner. Bank2 oppgir ingen informasjon om termingebyr knyttet til refinansieringslån med sikkerhet.

Vilkår og betingelser for å søke

For et lån uten sikkerhet stilles følgende vilkår:

  • Lånesøker kan ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller inkasso.
  • Lånesøker må ha fylt 18 år.
  • Lånesøker må ha en liknet inntekt på minimum 300 000 kroner.

For et lån med sikkerhet gjelder derimot disse vilkårene:

  • Har lånesøker utestående inkassosaker eller betalingsanmerkninger vil det stilles krav om sikkerhet i fast eiendom.
  • Lånesøker må ha fylt 23 år, og være registrert som bosatt i landet.
  • Øvrige vilkår fastsettes etter en individuell vurdering av låntakers privatøkonomi.

Sammendrag

Bank2 er et ypperlig valg for de som sliter med betalingsanmerkninger og inkasso. Ved å stille sikkerhet i din egen bolig kan du refinansiere kostbar gjeld til et lavere rentenivå. Den nedre beløpsgrensen på 300 000 kroner for refinansieringslån er likevel høy. Etableringsgebyret på minimum 20 000 kroner er også verdt å merke seg før man søker om et slikt lån.

Forbrukslån uten sikkerhet har en restriktiv beløpsgrense, men samtidig et akseptabelt rentenivå. Gebyr til etablering, vedlikehold og fakturering ligger på linje med andre markedstilbud.