De beste smålånene

Her har vi satt opp en liste over noen av de beste smålånene som tilbys i Norge, og hvilke fordeler som følger med hvert alternativ.

Bank Norwegian

Som en av ytterst få aktører tilbyr Bank Norwegian forbrukslån helt ned til 5 000 kroner. Det gir deg gode valgmuligheter som låntaker, tatt i betraktning at banken tilbyr inntil 600 000 kroner i lån.

For det andre er banken kjent for å være relativt liberal i henhold til hvem de innvilger lån. De kan ofte være den eneste långiveren som er villig til å gi søkeren en sjanse.

Banken tilbyr for øyeblikket forbrukslån med effektive renter helt ned mot 9,49 prosent. Rentesatsen fastsettes på bakgrunn av en individuell kredittvurdering basert på inntekt, formue og andre gjeldsforpliktelser.

Bank Norwegian er også kjent for en rask saksbehandling, der du som regel mottar svar umiddelbart etter at du har sendt inn din lånesøknad.

Vilkårene for å motta lån hos Bank Norwegian ligger forøvrig på linje med majoriteten av andre norske banker. Søker må ha fylt 23 år, og ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller utestående inkassosaker.

Det lønner seg å sammenligne renter og betingelser på smålån fra flere banker, før du sender inn en lånesøknad

Smålån hos Lendo

Lendo er ikke teknisk sett å regne som en bank. De videreformidler lånesøknader på vegne av norske forbrukere og klassifiseres derfor som en ‘finansagent’. Likevel er de verdt å inkludere i oversikten vår.

Selskapet eies av Finn.no, som igjen er en enhet av Schibsted konsernet. Lendo er blant de største finansagentene i Norge målt i antall kunder. De samarbeider for øyeblikket med 14 uavhengige långivere. Det gir deg usedvanlig god dekning når du sanker inn tilbud fra forskjellige aktører.

Målet for enhver som låner penger, er å oppnå lavest mulig effektiv rente. Akkurat der er Lendo å regne som ekspert. Hos Lendo kan du være tilnærmet sikker på at du mottar et av markedets beste pristilbud på smålån.

Du behøver samtidig kun å sende inn én lånesøknad. Lendo tar seg av resten av jobben med å videreformidle søknaden til alle sine samarbeidspartnere.

Ved å benytte en låneagent, slipper du å sende inn separate søknader til flere banker. Du sparer derfor mye tid hvis du søker om smålån via Lendo.

Smålån hos Komplett Bank

Komplett Bank skiller seg ut i mengden takket være det justerbare etableringsgebyret. Til forskjell fra majoriteten av norske banker, velger de å justere størrelsen på gebyret i henhold til lånebeløpet.

For øyeblikket tilbyr de en nominell rente fra 7,19 til 19,9 prosent. Laveste tilgjengelige lånebeløp er 10 000 kroner. Etableringsgebyret strekker seg fra 490 til 1 590 kroner, avhengig av lånebeløpet.

Verdt å vite om smålån

Smålån kan være til stor nytte i utvalgte situasjoner. På lik linje med ordinære forbrukslån er det både kostnadsfritt og uforpliktende å søke om lånet.

Vær oppmerksom på forholdet mellom rentesatsen og beløpet du søker om. Smålån har ofte en høyere rentesats enn vanlige forbrukslån. Det skyldes at etableringsgebyret er statisk hos de fleste norske banker.

Et gebyr på 1 000 kroner vil f.eks utgjøre 20 prosent hvis du låner 5 000 kroner. Av den grunn gjelder det å tenke seg nøye om før du godtar en slik avtale. I dag finnes det to banker som tilbyr smålån uten etableringsgebyr. Disse er Bank Norwegian og Santander Bank.